JPR Winkel

Wasdrogers

Bent u toe aan een nieuwe warmtepompdroger of condensdroger, omdat u op uzelf gaat wonen, of omdat uw oude wasdroger het begeven heeft? Let er bij de aanschaf wel op of u een energieklasse A droger kiest in plaats van een energieklasse B droger bijvoorbeeld, omdat de energieklasse A droger veel zuiniger is. Daarnaast is het ook wel handig om te kijken of u voor een droger zonder afvoer gaat, of 1 met afvoer. Bij de onderstaande webwinkels, kunt u terecht voor verschillende soorten wasdrogers (afvoerdrogers, condensdrogers, condensdrogers met warmtepomp en gasdrogers) van merken als AEG, Bosch, Indesit en Miele. Bovendien kunt u ook op onze pagina Tweedehands uw wasdroger kopen en verkopen.

Klik hier voor Wasdrogers in Nederland
Klik
hier voor Wasdrogers in België

Goedkope Wasdrogers

Goedkope Wasdrogers

Nederland Vlag Belgie
BCC
Coolblue
MediaMarkt
Voordelig Witgoed
AliExpress
Bol.com

Afvoerdrogers – Een afvoerdroger voert de vochtige lucht uit de was naar buiten af. U moet de afvoerbuis of -slang door een raam, deur of gat in de muur naar buiten kunnen leiden. Een afvoerdroger is gemiddeld iets – maar niet veel – zuiniger met stroom dan een condensdroger, tenzij u hem in een koude ruimte zet zoals een zolder of garage.

Condensdrogers – Een condensdroger voert de vochtige lucht niet af naar buiten, maar haalt het vocht uit de lucht. Dit wordt opgevangen in een condensbak die u na elke droogbeurt moet legen. Of u sluit de droger aan op een waterafvoer, dat kan bij de meeste drogers. Een klein deel van de vochtige lucht komt vrij in de omgeving waar de droger staat. Condensdrogers die in onze test een goed oordeel hebben voor ‘drooghouden omgeving’ geven weinig vocht af aan de omgeving.

Wasdrogers
Warmtepompdrogers – Een warmtepompdroger is een condensdroger, maar dan zuiniger. Hij verbruikt ongeveer de helft van de energie die een condens- of afvoerdroger verbruikt. Een warmtepompdroger is langzamer dan een afvoer of condensdroger, omdat de was op lage temperatuur gedroogd wordt. Er is gemiddeld 2 uur en 25 minuten nodig voor  een volle was katoen. Sommige was moet op een lage temperatuur drogen en moet dus meestal apart in de trommel. Een warmtepompdroger droogt altijd op een lage temperatuur, dus daarin kan alle was bij elkaar. Meestal kun je een warmtepompdroger aansluiten op een waterafvoer, zodat je de condensbak niet hoeft te legen. De warmtepompdroger werkt, net als een airco en koelkast, met een warmtepomp.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: