JPR Winkel

Vuurwerk

U kunt bij de onder genoemde vuurwerkdealers goedkoop en makkelijk online uw veilige knal- en/of siervuurwerk bestellen. Kortom zoekt u mooi en veilig vuurwerk voor een bruiloft, feest, Oudejaarsavond, voetbalwedstrijd of een andere gelegenheid, dan zult u zeker bij deze aanbieders vinden wat u zoekt.

Vuurwerk

Veilig Vuurwerk

Nederland Vlag Belgie
Kerstfeestwinkel AliExpress

Consumentenvuurwerk

Dit is vuurwerk dat in Nederland in de drie dagen voor oud en nieuw verkocht wordt. Als een van de verkoopdagen een zondag is, dan wordt het al vier dagen van tevoren al verkocht. De zondag komt dan als verkoopdag te vervallen. Volgens het vuurwerkbesluit is het verboden om op een zondag o.a. astronauten, cakes, Chinese rollen, rotjes, vuurpijlen en complete pakketten te verkopen. Consumenten mogen maximaal 25 kg per persoon en per keer bij erkende verkooppunten kopen, dat alleen op oudejaarsdag van 10 uur ’s morgens tot Nieuwjaarsdag 2 uur ’s nachts afgestoken mag worden. Dit mag door iedereen van zestien jaar en ouder gekocht worden.
In België gelden overigens andere wetten. Daar is ook zwaarder vuurwerk te verkrijgen en wordt het ook heel het jaar door verkocht. Dit is echter alleen te verkrijgen als het zogenaamd geëxporteerd wordt. Dit is in veel gevallen niet getest onder de strenge Nederlandse eisen die hiervoor gelden, maar het hoeft echter niet onveiliger te zijn dan Nederlands vuurwerk. De ongelukken ermee gebeuren meestal door ondeskundig gebruik ervan. De veiligheidsafstand voor dit zwaardere vuurwerk is vele malen meer dan voor consumentenvuurwerk in verband met de grotere afmetingen van de effecten. Voor een veilige en maximale beleving van dit zwaardere materiaal dient men altijd de gebruiksaanwijzing strikt op te volgen. Dit geldt trouwens ook voor het lichtere materiaal.
Het consumentenvuurwerk wordt onderscheiden in siervuurwerk en knalvuurwerk. De eerste bestaat in de vorm van vuurpijlen die als geheel de lucht in schieten, en potten of fonteinen die kleine projectielen vanaf de grond omhoog schieten, en daar een kleurrijk boeket laten zien. Daarnaast bestaat er een breed scala aan draaiers, zonnen en fakkels. Het knalvuurwerk varieert van zware donderslagen, kanonslagen of astronauten tot de lichtste uitvoering; de rotjes. Het is niet ongebruikelijk om een mat rotjes ineens af te steken, wat een knaleffect geeft als van een mitrailleur. De luchthuilers, oftewel gillende keukenmeiden, worden ook tot het knalwerk gerekend.

Veilig Vuurwerk
Fop- of schertsvuurwerk

Dit is consumentenvuurwerk dat het hele jaar te koop is en ook altijd afgestoken mag worden. Hieronder vallen bijvoorbeeld sterretjes, knalerwten, Bengaalse lucifers, trektouwtjes en fluiters.

Veiligheid

Voor de veiligheid van u kinderen en uzelf kunt u bij de bovengenoemde webwinkels ook handig aansteekstokjes, aansteekkoord en veiligheidsbrillen bestellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: