JPR Winkel

Verzekeringen

Gaat u binnenkort op reis en zoekt u een goedkope reisverzekering, of gaat u verhuizen en zoekt u een voordelige inboedelverzekering? Of bent u weer toe aan een nieuwe zorgverzekering? Bij de aanschaf van een nieuwe auto hoort natuurlijk ook weer een nieuwe verzekering, dus speciaal voor u hebben wij verscheidene aanbieders van goedkope verzekeringen voor u uitgezocht waar u uit kunt kiezen.

Klik hier voor Verzekering in Nederland
Klik hier voor Verzekering in België

Goedkope Verzekering

Goedkope Verzekeringen

Nederland Vlag Belgie
Aegon
Ditzo
AXA
Partena

Het mooie is dat u makkelijk uw verzekering direct online kunt afsluiten en beheren zodat u altijd inzicht heeft in uw verzekeringen en eventueel kan aanpassen en de meeste verzekeraars hebben allemaal de service dat zij voor u uw oude verzekering opzeggen, mocht u ergens anders al verzekerd zijn. Dus of u nu een nieuwe reis, inboedel, aansprakelijkheid (AVP), fietsverzekering of autoverzekering wilt afsluiten, neemt u dan vooral een kijkje bij de verschillende aanbieders hieronder en bepaal zelf welke verzekering voor u het beste is. Tevens zullen wij beknopt uitleggen wat een bepaalde verzekering inhoudt en waar u zeker op moet letten.

Verzekeringen op een rijtje

TIP 1: Probeer altijd een pakket te nemen voor uw verzekeringen, omdat u op deze manier veel geld kunt besparen op jaarbasis!
TIP 2: Lees altijd de clausules en voorwaarden, zodat u nooit voor verassingen komt te staan tegen de tijd dat u gebruik wil maken van uw verzekering!
Tip 3: Als u niet zeker bent of iets verzekerd is omdat u dit niet in de voorwaarden of clausules kunt vinden, neem dan contact op met uw verzekeraar!

Goedkope Verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) wordt bedoeld dat u verzekerd bent tegen eventuele risico’s van aansprakelijkheid waarbij u kunt kiezen uit alleenstaande of gezinsdekking, dus let u goed op voor u de verzekering afsluit. Dus als uw zoon bijvoorbeeld in een dronken bui bij de buren per ongeluk wat meubels vernielt, kunnen de buren u aansprakelijk stellen voor de schade. Of als u dochter per ongeluk een tennisbal door de ruit van de buren slaat, of uw hond de broek van de buurman een lekker hapje vind (huisdieren zijn meestal meeverzekerd, maar check dit voor de zekerheid bij de verzekeraar).

 

Autoverzekering (verplicht in de EU)

Met een autoverzekering wordt bedoelt dat u verzekerd bent tegen schade op uw auto, of schade veroorzaakt door uw auto. Dan heeft u ook nog te maken met verscheidene dekkingen, die wij beknopt zullen uitleggen.

Zo is er de WA (wettelijk aansprakelijkheid) dekking wat inhoudt dat wanneer uw schade aanbrengt aan een ander voertuig of een persoon, dat u hiervoor verzekerd bent. De schade aan uw eigen auto is echter met alleen een WA dekking niet verzekerd, dus let u hier wel op als u besluit om alleen een WA dekking te nemen. Bij opzettelijke schade, of schade veroorzaakt terwijl u dronken achter het stuur zat, wordt dit niet verzekerd. De WA dekking is de enige verplichte dekking!

Verder hebben we nog de casco dekking, die we kunnen onder verdelen in beperkt casco en volledig casco. Bij beperkt casco bent u verzekerd tegen externe schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een omgevallen boom, of hagelschade of tijdens relletjes. Tevens is ruit schade verzekerd en bent u verzekerd tegen diefstal en bijvoorbeeld joyriding (als er dus iemand tegen uw weten in met uw wagen gaat rijden en hierbij schade veroorzaakt). Wat echter niet verzekerd is bij een beperkte casco dekking is schade veroorzaakt door een aanrijding en als u bijvoorbeeld van de weg slipt. Bij een volledige casco dekking gelden dezelfde dekkingen die gelden bij beperkt casco, maar nu bent u ook verzekerd tegen botsing, te water raken en elk ander van buiten komend onheil. De keuze tussen beperkt casco en volledige casco dekking is aan u, maar bij een nieuwe auto is het meestal wel zinvol om voor volledige casco dekking te gaan.

Naast de bovenstaande dekkingen voor uw auto kunt u ook nog besluiten om een aantal extra verzekeringen af te sluiten voor uw auto en dat zijn de rechtsbijstand verzekering (juridische hulp bij een ongeval), ongevallen verzekering (mocht een inzittende tijdens een aanrijding komen te overlijden of blijvend invalide raken) en schade inzittenden verzekering (letsel schade aan een inzittende tijdens een ongeval).

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering wordt bedoeld alle huisraad die verzekerd is. Daarmee bedoelen we dus alles wat zich in uw huis bevind, van de koelkast tot uw kleding. Maar ook uw bromfiets, fiets, tuinaanleg en zelfs als u in het bezit bent van een klein vaartuig is het mogelijk om deze bij de inboedel mee te verzekeren. De meest voorkomende dekking is de extra uitgebreide dekking. Daarnaast hebben ze ook nog de all risk dekking. Bij het vaststellen van de waarde van uw inboedel kunt u gebruik maken van de inboedelwaardemeter. Dit heeft als voordeel dat u de garantie heeft bij onderverzekering, dus mocht u bijvoorbeeld verzekerd zijn voor een bedrag van 35 duizend euro, maar de waarde van de inboedel valt hoger uit, dan krijgt u toch het gehele bedrag uitgekeerd bij brand bijvoorbeeld. Wij raden u dan ook aan om altijd gebruik te maken van de inboedelwaardemeter, die u bij uw verzekeraar kunt aanvragen. Let u er wel op dat deze maar wel 5 jaar geldig is, dus zorgt u ervoor deze tijdig te vernieuwen.

Reisverzekering

Met de reisverzekering wordt bedoeld alle schade die u oploopt tijdens uw vakantie (geen zakelijke reis). Dan kennen we nog het verschil tussen een aflopende reisverzekering, waarbij u alleen verzekerd bent voor de duur van een enkele reis en een doorlopende reisverzekering waarbij u verzekerd bent voor een geheel jaar (dus reist u veel, dan is een doorlopende reisverzekering misschien een uitkomst voor u). De reisverzekering kent nogal wat dekkingen, waaronder de bagage dekking (spreekt voor zich), extra kosten dekking (dus bij ziekte of opname in een ziekenhuis in het buitenland bijvoorbeeld, of een gipsvlucht), geneeskundige kosten dekking(kosten van een ziekenhuisopname kunnen in het buitenland flink oplopen), Wintersport/Bijzondere sporten dekking (spreekt voor zich), automobilistenhulp dekking (geldt voor zowel een auto als een motor, scooter, of camper), ongevallen dekking (overlijden en blijvende invaliditeit zijn verzekerd) en rechtsbijstand dekking (kosten gemaakt voor juridisch advies en juridische bijstand worden vergoed bij deze dekking).

Fietsverzekering

Bij een fietsverzekering is uw fiets verzekerd tegen schade, diefstal en aanrijding en is deze ook verzekerd in de rest van Europa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: