JPR Winkel

Veilingen

Vind hier de beste veilingen voor tickets, huizen, auto’s, inboedel, elektronica en nog veel meer. Dus bezoek nu snel de onder genoemde veilingsites!

Klik hier voor Online Veilingen in Nederland
Klik hier voor Online Veilingen in België

Online Veiling
Online Veiling

Nederland Vlag Belgie

Een veiling is een markt waarbij één of meer objecten worden toegewezen aan bieders aan de hand van welgedefinieerde regels. Deze regels specificeren voor elke bieder welke objecten hij wint en hoeveel hij moet betalen, afhankelijk van zijn bod en de biedingen van andere bieders.

Wilt u meedoen aan een online veiling? Dat is heel eenvoudig! U kunt bij bovengenoemde websites kiezen uit diverse veilingen, in categorieën als gadgets, restaurants, uitstapjes, vakanties, gadgets en dvd’s. Zo kunt u eenvoudig op zoek gaan naar dat ene product dat u zoekt of kunt u profiteren van een zeer aantrekkelijke aanbieding. Tijdens de online veiling heeft u de mogelijkheid om zelf de prijs van uw aankoop te bepalen, waardoor u zeker weet dat u nooit teveel zult betaalt. De online veilingen worden doorlopend gestart, waardoor er zeker ook  iets moois voor u bij zal zitten. Kijk gerust eens rond en ga op zoek naar de veiling van uw keuze.

Soorten Veilingen

Veiling bij opbod

Ook wel Engelse veiling genoemd. De verkoper bepaalt een startprijs. De vragers bieden een hogere prijs en hebben steeds een beperkte tijd om te reageren op het laatste bod. Executoriale verkopen van roerende zaken vinden in principe op deze wijze plaats.

Veiling bij afslag

Bij een veiling bij afslag bepaalt de verkoper een te hoge startprijs en laat deze steeds zakken totdat iemand akkoord gaat. Meestal wordt hierbij gebruikgemaakt van een veilingklok. Dit komt vaak voor bij land-en tuinbouwproducten en vis, onder meer bloemenveilingen en visafslagen werken op deze wijze. Wanneer de prijs onder een bepaalde waarde zakt wordt de klok stilgezet en komt er geen transactie tot stand. Men zegt dan ook wel dat de partij is “doorgedraaid”. In het Engels wordt dit genoemd: “A Dutch Auction”. De hoogst haalbare prijs komt dan (in theorie) tot stand omdat de bieder die het meeste geld voor de partij of het artikel over heeft, ook het eerste biedt.
Online Bieden
Veiling bij opbod en afslag

De gang van zaken bij executieveilingen van onroerende zaken gaat in twee rondes:
De afslager/veilingmeester begint met een laag bod of hij vraagt om een startbod, vervolgens wordt er met meestal een vast bedrag opgeboden totdat er niet hoger wordt geboden. Dat bedrag wordt de inzet genoemd. Degene die het hoogst heeft geboden, heeft recht op een premie, de plokpenningen, ook wel strijkgeld genoemd.

Vervolgens vindt de afslag plaats. De veilingmeester bepaalt nu een aanmerkelijk hogere prijs dan de inzet en laat deze steeds zakken totdat iemand “MIJN” roept, dat is dan de koper.

In sommige regio’s in Nederland wordt het afgemijnde bedrag bovenop de inzet geteld en vormen die bedragen samen de koopsom. Andere regio’s hanteren het systeem dat alleen het afgemijnde bedrag de koopsom is. Wordt er niet afgemijnd, dat wil zeggen dat het bedrag van de inzet wordt bereikt, dan is degene die bij de inzet het hoogste heeft geboden, de koper. Het is echter nog niet zeker of de koper het geveilde object daadwerkelijk geleverd krijgt want de executant (de schuldeiser die de veiling heeft laten starten) heeft het recht van beraad, hij mag nadenken of hij de gerealiseerde verkoopprijs hoog genoeg vindt. Indien de executant akkoord gaat, gunt hij het en kan de onroerende zaak aan de koper geleverd worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: