JPR Winkel

Ramadan

Ramadan is de negende maand in de islamitische kalender. De Ramadan is de vastenmaand voor moslims. Tijdens deze maand onthouden moslims zich uit religieuze overweging een maand lang tussen zonsopkomst (het ‘fajr’-gebed) en zonsondergang (het ‘maghrib’-gebed) van eten en drinken. Kinderen, zwangere vrouwen en zieken hoeven niet mee te doen aan de Ramadan.

Klik hier voor Ramadan artikelen in Nederland
Klik hier voor Ramadan artikelen in België

Ramadan

Nederland Vlag Belgie
Ali Express
Supermarkt
Bol.com
Supermarkt

Ramadan

Tijdens de Ramadan periode kunt u hier allerlei lekkernijen en andere artikelen bestellen. U hoeft dus niet langer meer de deur uit om al uw Ramadan artikelen op tijd in huis te hebben. Het vasten stopt ’s avonds met een kort gebed, een glas melk en een dadel. De dadelboom wordt vaak genoemd in de Koran en ook de profeet verbrak zo zijn vasten. Na het vasten volgt de ‘iftar’, oftewel een maaltijd.

Dadels

Reuzendadel (medjoul dadels) zijn heerlijk zoet en zacht. Tradiotioneel worden zij tijdens de vastenmaand Ramadan bij zonsondergang gegeten en ze zouden de lever herstellen en reinigen.

Mamul Koekjes

In Marokko, Algerije en het Midden-Oosten is Ma’amoul veruit het populairste koekje tijdens de Ramadan. Dit zijn koekjes, gemaakt van een zacht deeg met een heerlijk dadelvulling.

Sesam Koekjes

Ramadan en sesam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus sesamkoekjes mogen zeker niet ontbraken na de Iftar of bij het Suikerfeest.

Verveine en Citroengras Thee

Tijdens de Ramadan wordt er veel thee gedronken. Citroenverbena is een kruid met een heerlijke aroma. Het is een kruising tussen citroen, sinasappel en citroengras. Dit zorgt voor een frisse en intense thee die, vanwege haar spijsvertering bevorderende eigenschappen, uitstekend past bij de uitgebreide maaltijden na zonsondergang.

Ramadan Mubarak
Pitloze Olijven met Munt

Vooral in Turkije wordt er aan het begin van de Iftar, de maaltijd na zonsondergang, vaak olijven gegeten. Deze olijven hebben dan een verfrissende smaak door ede munt die eraan is toegevoegd.

Sesam Sticks

Hartige hapjes kunnen tijdens de Ramadan en het Suikerfeest ook zeker niet ontbreken. Sesam sticks zijn heerlijk hartig en zijn met de hand gerold.

Wenskaarten

U kunt op ons pagina Kaarten ook verschillende Ramadan kaarten bestellen met bijvoorbeeld een authentieke ahadith van de Profeet (vrede zij met hem) erop over de Ramadan en het vasten. Deze kaarten kunt u ter inspiratie gebruiken of om aan uw familie en vrienden zenden. Ook bieden deze drukkerijen andere islam kaarten.

%d bloggers liken dit: