JPR Winkel

Parfum

Bent u op zoek naar dames of heren parfum voor uzelf of om kado te geven? Geef dan nu in het zoekveld op welk luchtje u zoekt en klik daarna op het aangebodene. Daarna kunt u uit verscheidene aanbieders kiezen voor de laagste prijs.

Klik hier voor Parfum in Nederland
Klik hier voor Parfum in België

Goedkope Parfum

Goedkope Parfum, Aftershave en Deodorant

Nederland Vlag Belgie
Amazon
Bonadora
Yves Rocher
Amazon
Bio’ty Lab
Parfumswinkel

Concentratie van een Geur

Hoewel we het meestal hebben over parfum, is deze term eigenlijk verkeerd gekozen. Er bestaan namelijk verschillende soorten ‘parfums’, afhankelijk van hoe geconcentreerd de geur is praten we over:

Parfum: Deze heeft de hoogste concentratie van een geur en is hierdoor ook het duurst. Afhankelijk van het merk wordt 15 tot 30 procent parfumconcentraat opgelost in 90 procent alcohol. Een paar druppels parfum volstaan al om heerlijk te ruiken.
Eau de parfum (edp): edp is parfum in een lagere geurconcentratie (10 tot 15 procent) dat wordt verdund met 90 procent ethanol. Omdat eau de parfum minder geconcentreerd is dan parfum moet je hier meer van gebruiken voor hetzelfde resultaat.
Eau de toilette (edt): edt heeft een geurconcentratie die varieert van 5 tot 10 procent en wordt gewoonlijk verdund met 85 procent alcohol. Eau de toilette is in flacons en verstuivers verkrijgbaar.
Eau de cologne (edc): edc heeft een nog lager percentage parfumconcentraat, variërend van 3 to 5 procent en heeft een alcoholpercentage van 70 tot 80 procent.

Soorten Parfum

Nu u weet wat voor soorten parfum er zijn, kunt u uw afvragen welke soorten geuren er zijn. Geuren kunnen onderverdeeld worden in de volgende categorieën:

– Bloemig: deze geuren zijn afgeleid van bloemen, zoals rozen en fresia’s. Bloemige geuren passen goed bij de lente. Flower van Kenzo is hiervan een voorbeeld.
– Fruitig: dit zijn geuren die een duidelijke fruitgeur dragen. Fruitige geuren passen goed bij de zomer. Veel gebruikte ingrediënten zijn citroen, appel en sinaasappel. Be Delicious van Donna Karan is hier een voorbeeld van.
– Houtig: dit zijn warme, mysterieuze en sensuele geuren. Houtige geuren passen goed bij de herfst. Veel gebruikte ingrediënten zijn sandelhout en ceder. Hypnotic Poison van Dior is een voorbeeld van een houtige geur.
– Oosters: dit zijn zware, kruidige geuren die lang blijven hangen. Oosterse geuren passen goed bij de winter. Veel gebruikte ingrediënten hierbij zijn amber, kruidnagel, kaneel en vanille. Obsession van Calvin Klein is een voorbeeld van een Oosterse geur.

Aanbrengen van Parfum

De meest geschikte plaatsen om en geur aan te brengen zijn die lichaamsplekjes waar je bloedvaten het meest aan de huidoppervlakte komen. Dat zijn tegelijkertijd de warmste plekken van je lichaam. Op die manier profiteert het luchtje van de warmte om zich beter te verspreiden. Dit zijn de meest geschikte plekken voor het aanbrengen van de parfum:

– Uw slapen achter je oren
– Uw polsen en tussen je ellebogen
– Uw hals en nek
– Tussen uw borsten
– Uw knieholten en enkels

Uw lichaamstemperatuur speelt ook een rol bij het aanbrengen van het luchtje. Hoe warmer u bent, hoe langer de geur blijft hangen. Dus als u iemand bent die het over het algemeen warm heeft, hoeft u niet veel parfum aan te brengen. Als u iemand bent die het regelmatig koud heeft moet u wat meer parfum aanbrengen.

Goedkoop Parfum Bestellen
Gebruikstips

Parfum kan heerlijk ruiken en een toevoeging zijn voor uw persoonlijkheid, maar verkeerd gebruik heeft het tegenovergestelde effect. Hou je daarom aan de onderstaande gebruikstips:
  • Spuit uw luchtje het liefst meteen op na het douchen, zodat je poriën de geur op kunnen nemen terwijl ze openstaan.
  • Spuit met mate. Niets is zo storend als iemand die ‘in het potje is gevallen’. Van de meeste parfums is één à twee spuitjes genoeg. ‘s Avonds mag u de parfum rijkelijker sprayen dan overdag.
  • Heeft u liever een wolkje parfum rond u hangen, spray dan wat parfum in de lucht en wandel erdoor.
  • U kunt ook wat van het luchtje op uw haarborstel sprayen en er vervolgens uw haar mee borstelen.
  • Spuit uw luchtje liever niet op je kleding of sieraden, hier kunt u nare gele vlekken aan overhouden.
  • Wrijf uw polsen niet over elkaar nadat u er wat parfum op hebt aangebracht. Dit vlakt de geur af.
  • Vervliegt uw luchtje snel, neem dan het flesje mee in je tas en spuit na halve dag nog een beetje parfum op. Maar pas op: dat als u de geur niet meer ruikt kan ook gewenning zijn. Vraag daarom aan iemand anders of je parfum vervlogen is.
  • Om de kleur en geur van uw parfum te behouden kunt u deze het beste op een koele plek en uit het zonlicht bewaren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: