JPR Winkel

Mondkapjes

In verband met COVID-19 is de vraag naar mondkapjes sinds 2020 wereldwijd extreem toegenomen en zijn er daardoor ook soms te korten aan sommige mondkapjes. De onderstaande websites bieden zowel de goedkope wegwerp mondkapjes aan als de wat duurdere medische mondmaskers.

Klik hier voor Mondkapjes in Nederland
Klik hier voor Mondkapjes in België

Klik Cheap Shopping om Mondkapjes in het Buitenland te bestellen

Goedkope Mondkapjes

Goedkope Mondkapjes

Nederland Vlag Belgie
Amazon
Ali Express
Mondmasker Gigant
Amazon
Bol.com
Eigen Ontwerp

In grote lijnen onderscheiden we 3 soorten mondkapjes (of mondmaskers, mondneusmaskers, gezichtsmaskers). De zorg gebruikt ademhalingsbeschermingsmaskers (FFP-maskers) en medische gezichtsmaskers (ook wel chirurgische maskers). Daarnaast bestaan er niet-medische gezichtsmaskers.

FFP-Maskers (filtering facepiece particles-maskers) beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht. Ze bestaan in 3 categorieën: FFP1, FFP2 en FFP3. Een hoger getal duidt op een hogere beschermingsgraad.

Medische Gezichtsmaskers beschermen vooral een ander voor besmetting door de drager van het masker. Zo kunnen ze een rol spelen in het tegengaan van verspreiding van het virus. Daarnaast beschermen deze maskers de drager tegen opspattend vloeistof.

Niet-Medische Gezichtsmaskers zijn zelfgemaakte of commercieel geproduceerde maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze maskers zijn niet gestandaardiseerd en ongeschikt voor gebruik in de gezondheidszorg.

Goedkope Mondmaskers

Mondkapjes Zelf Maken

U kunt zelf ook heel eenvoudig zelf een mondkapje maken. Daarvoor kun je bijvoorbeeld een T-shirt gebruiken, een zakdoek of zelfs een sok. Maar vergeet niet: een zelfgemaakt mondkapje is natuurlijk geen vervanging van een mondkapje dat aan de medische eisen voldoet. Een mondkapje moet om de vier uur verwisseld worden en dan gewassen worden op 90 graden of hij moet kort gekookt worden in een pan die alleen hiervoor bestemd is.

Wat heeft u nodig?

U heeft niet veel nodig om zelf een mondkapje te maken. De basisspullen zijn:

  • Een stuk stof (zakdoek, t-shirt o.i.d.).
  • Touw, elastiek of garen.
  • Een filter (stofzuigerzak, koffiefilter o.i.d.).

Hoe maakt u zelf een mondkapje?

Zelf een mondkapje maken is makkelijk om te doen. In een paar simpele stappen kunt u er zelf eentje maken.

  1. Vouw of knip een stuk stof op maat.
  2. Maak een filterdeel in het mondkapje.
  3. Zorg dat u op twee plekken de garen of elastiek vast kunt maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: