JPR Winkel

Modelbouw

Modelbouw – Wilt u deze zomer eens wat nieuws proberen, of zoekt u een leuk cadeau voor uw kind? Waarom koopt u niet een leuke afstand bestuurbare auto, helikopter of boot. Of koop een mooi bouw modelbouwpakket van uw favoriete schip, of racewagen.

Klik hier voor Modelbouw in Nederland
Klik
hier voor Modelbouw in België

Modelbouw Goedkoop
Wilt u zelf wat samenstellen of repareren en heeft u bijvoorbeeld een motor nodig, of airbrush apparatuur om uw creatie een mooie afwerking te geven? Heeft u afstandbediening het begeven en bent u dringend op zoek naar een nieuwe? Speciaal voor u hebben wij verschillende aanbieders voor u uitgezocht waar u de keuze heeft uit de mooiste en laatste bouw modellen en waar u terecht kunt voor al uw (reserve)onderdelen. Neemt u dus gerust een kijkje bij onderstaande aanbieders en vergelijk de prijzen. Wij wensen u alvast heel veel plezier met uw aanschaf! Onder de aanbieders geven wij nog wat meer informatie over afstand bestuurbare modellen, dus wilt u toch wat meer weten hierover, neemt u dan gerust even de tijd om dat ook te lezen.

Goedkope Modelbouwpakketten

Nederland Vlag Belgie
Amazon
Grote Speelgoedwinkel
TopRC
AliExpress
Bol.com

Afstandsbedieningen Modelbouw

Heeft uw oude afstandbediening het begeven of zoekt u een nieuwe voor een model die u vanaf het begin zelf heeft ontworpen en gebouwd? Dan moet u wel op een paar dingen letten bij de aanschaf van een nieuwe afstandbediening.

  • Het aantal kanalen. Dit houdt in dat u eerst moet weten wat u allemaal wilt doen met uw model. Wilt u bijvoorbeeld een helikopter besturen, maar dan alleen de pitch(dus welke kant u de helikopter op wilt sturen) en de hoogte, dan heeft u aan twee kanalen genoeg. Wilt u echter een zeilboot besturen waarbij u de afzonderlijke zeilen in wilt kunnen stellen en kunnen sturen, dan zullen twee kanalen duidelijk niet genoeg zijn.
  • Kristallen zijn een soort mini zendertjes die op een bepaalde frequentie uitzenden en ontvangen. Dus u moet altijd een paar kopen voor uw model en voor uw afstandbediening. Die zullen dan op dezelfde frequentie uitzenden en ontvangen zodat u geen last heeft van eventuele andere gebruikers. Wilt u met meerdere personen een model besturen, dan moet u er dus voor zorgen dat de andere personen hetzelfde kristal in hun afstandbediening hebben. Dit geldt echter alleen voor de wat professionelere gebruikers. Je kunt natuurlijk ook gewoon een model kopen met afstand bediening waarbij u dus niet zelf een kristal hoeft te kopen.

Afstandbediening Modelbouw

Motoren voor Modelbouwpakketten

Om iets op afstand te kunnen voort laten bewegen, betekent in de meeste gevallen dat u een motor nodig heeft. Zo zijn er verschillende soorten motoren die u aan kunt schaffen om uw model van een aandrijving te voorzien.

  • Elektromotoren. Dit zijn de meest voorkomende motoren die worden gebruikt en deze kunt u bestellen in verscheidene voltages, ampères, draaimomenten, gewichten en omwentelingen per minuut. U kunt kiezen uit speciale motoren voor bijvoorbeeld een auto, truck, helikopter of vliegtuig, of een universele motor die dus overal geschikt voor is. Die keuze is geheel aan u en hangt van uw persoonlijke wensen af.
  • Benzinemotoren. Voor een realistischer model van een auto bijvoorbeeld, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een benzinemotor voor de aandrijving. Hier kunt u dan kiezen uit 2-takt of 4-takt motoren waarbij u dan ook nog kunt kiezen uit verschillende vermogens, cilinderinhoud, de slag van de zuiger en het toerental. U kunt zelfs kiezen of u uw motor gedempt wilt hebben of niet en hoe de motor gelagerd is, dus enkel of dubbel gelagerd.

2-takt Motor Modelbouw

Accu’s en Opladers voor Modelbouw

Er zijn verschillende soorten accu’s en opladers en we zullen hieronder in het kort uitleggen waar u in ieder geval op moet letten.

  • Accu’s. We kennen verscheidene soorten accu’s waar u uit kunt kiezen en dat zijn Li-ion accu’s, Li-poly accu’s en lood accu’s. Omdat u natuurlijk wel lang met uw model aan de slag wilt op een geschikte dag, moet u er wel voor zorgen dat uw een goede vol geladen accu heeft en eventuele reserve accu(‘s). U heeft dan de keuze uit verschillende soorten accupacks, waarbij u moet letten op het voltage, de accu capaciteit en het stekker systeem. Weest u er dus wel zeker van welk accupack u aan kunt schaffen of niet. Dit voorkomt een hoop eventuele ellende. Het kan ook zijn dat u gewone batterijen moet gebruiken in plaats van een accupack, dus nogmaals, controleer goed wat u nodig heeft!
  • Opladers. Zonder oplader kunt u natuurlijk niet veel doen met uw accupacks, dus zorgt u ervoor dat u de luiste oplader heeft voor uw accu(‘s). Dit kan een oplader zijn die u gewoon op het netwerk aansluit, of een oplader die op zonnepanelen werkt. Als u dus vaak op weg bent met uw model en niet de mogelijkheid heeft voor een normale lader, is een lader met zonnepanelen natuurlijk ideaal. Deze zijn natuurlijk wel wat duurder dan de gewone opladers, dus u zult hier zelf goed over na moeten denken wat het beste voor u is.

Lader op Zonnepanelen Goedkoop

Airbrush voor Modelbouwpakketten

U wilt uw model natuurlijk wel van een mooie laag verf voorzien, of u wilt wat reparatie klusjes weer netjes maskeren met een mooi laagje verf, dus zult u dit moeten doen met een kwast of met behulp van een airbrush systeem. Hoewel het met een kwastje natuurlijk ook makkelijk gaat, kunt u er ook eens voor kiezen om dit met een airbrush systeem te doen. Dit kost misschien meer tijd en geduld, maar het resultaat zal er dan ook mooier uitzien, dan als u het gewoon met een kwast zou doen. U kunt zelfs speciale stickers kopen om uw modelbouwpakket te beletteren, of sjablonen met vlammen bijvoorbeeld kopen om uw model auto er nog stoerder uit te laten zien. U kunt het zo gek niet bedenken of u kunt het zelf doen met airbrushen.
U kunt gehele airbrush sets kopen als u hier mee wilt beginnen, wat bestaat uit een airbrushpistool, compressor, persluchtslang, houder voor airbrushpistool, verschillende kleuren verf en een mengflesje, of alles los aanschaffen als u al een set heeft, maar waarbij u een van de voorgaande dingen moet of wilt vervangen.Airbrush set ModelbouwHopelijk heeft u wat aan de bovenstaande informatie gehad en kunt u nu met een gerust hart dat modelbouwpakket aanschaffen waar u al een tijdje een oogje op had. Wij wensen u in ieder geval heel veel plezier met uw aanschaf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: