JPR Winkel

Koran

Bestel bij de onderstaande webwinkels eenvoudig en goedkoop uw Heilige Koran voor thuis, in de moskee, als kado of op school. De Koran is het letterlijke woord van Allah dat via de aartsengel Gabriël aan de profeet Mohammed, vrede zij met hem, in de Arabische taal is geopenbaard.

Klik hier voor uw Heilige Koran in Nederland
Klik hier voor uw Heilige Koran in België

Koran

Heilige Koran Bestellen

Nederland Vlag Belgie
Ali Express
Amazon
BookSpot
Amazon
Bol.com
Proxis

Het begon eind december van het jaar 609 (Allah is de Alwetende) in de Grot van Hira. De profeet Mohammed, vrede zij met hem, bezocht deze grot vaker om tot rust te komen en te bidden. Op de betreffende dag werd hij hier echter bezocht door de aartsengel Gabriël met een boodschap.
Na deze eerste openbaring heeft de aartsengel Gabriël de profeet, vrede zij met hem, een onbekend aantal keer bezocht. Het ene moment werd slechts één vers geopenbaard, terwijl de inhoud van andere openbaringen uit meerdere verzen bestond. Tijdens een openbaring leerde de profeet, vrede zij met hem, niet alleen nieuwe verzen maar kreeg hij ook informatie over de indeling van de verzen. Zodoende werd duidelijk aan welke hoofdstuk de betreffende verzen dienden te worden toegevoegd maar ook wanneer het heilige boek in wording met een nieuwe hoofdstuk diende te worden uitgebreid.
De profeet, vrede zij met hem, reciteerde en memoriseerde de heilige teksten na iedere openbaring om ze vervolgens voor te dragen aan de metgezellen. Uiteindelijk zijn er 6.236 verzen tussen het jaar 609 en 632 geopenbaard en de definitieve Koran telt 114 hoofdstukken. Om ervoor te zorgen dat de heilige teksten authentiek bleven, heeft Allah de aartsengel Gabriël bevolen om elk jaar tijdens de maand Ramadan alle geopenbaarde verzen te herhalen.

Heilige Koran
De profeet, vrede zij met hem, overleed in 632 en in hetzelfde jaar werd Aboe Bakr as-Siddiq aangesteld als de eerste kalief. Tijdens zijn kalifaat werd de gehele Koran voor de eerste keer opgeschreven en verzameld in één enkel boek. Tijdens het kalifaat van Uthman groeide de islamitische gemeenschap explosief. Bekeerlingen tot de islam waren niet alleen te vinden op het Arabische Schiereiland maar ook daarbuiten.
De Koran van vandaag de dag is precies hetzelfde als de kopieën die Uthman vanaf het jaar 651 begon te verspreiden. Dit wordt ook bevestigd door de gevonden koranfragmenten in de bibliotheek van de Universiteit van Birmingham.

%d bloggers liken dit: