JPR Winkel

Koelkasten

Er bestaan diverse soorten koelkasten. Afhankelijk van uw gezinssituatie en de plek waar de koelkast moet staan kunt u een keuze maken uit één van de vele modellen koelkasten. Hieronder kunt u bij verschillende webwinkels terecht voor de beste en goedkoopste koelkasten van merken als AEG, Bauknecht, Bosch, Hoover en Siemens. Bovendien kunt u ook op onze pagina Tweedehands uw koelkast kopen en verkopen.

Klik hier voor Koelkasten in Nederland
Klik hier voor Koelkasten in België

Goedkope Koelkast

Goedkope Koelkasten

Nederland Vlag Belgie
BCC
Coolblue
MediaMarkt
AliExpress
Bol.com
Lidl

Koel-Vriescombinaties – De koel-vriescombinatie is de meest gebruikte naam voor een koelkast die tevens beschikt over een vriesdeel. Dit vriesdeel bevindt zich meestal onder het koeldeel. Er zijn ook modellen waarbij het vriesgedeelte bovenin zit, echter dan spreekt men ook wel weer over een dubbeldeurskoelkast. In ieder geval heeft zowel het koel- als het vriesdeel ieder zijn eigen deur. Afhankelijk van uw keuken kunt u kiezen voor een vrijstaande koel-vriescombinatie of een speciale inbouw koel-vriescombinatie. Op de inbouwmodellen kunt u dan uw eigen keukenfront gebruiken.

Kastmodel Koelkasten – Een kastmodel koelkast is een hogere koelkast dan een tafelmodel koelkast. De kastmodellen koelkasten bestaan voornamelijk uit koelruimte, de netto inhoud van deze koelkasten kan oplopen tot wel bijna 400 liter.  Sommige kastmodellen koelkasten beschikken over een klein vriesvak. Dit vriesvak is dan wel achter de koelkastdeur te vinden. De hoogte van een kastmodel koelkast kan variëren van 1 tot ruim 2 meter. Vaak kan naast een kastmodel koelkast ook eenzelfde model vriezer worden geplaatst.

Tafelmodel Koelkasten – Een tafelmodel koelkast is een klein model koelkast met een hoogte van ca. 85 centimeter. De breedte kan nog wel variëren tussen de 45 en 60 centimeter. Samen met de koel-vriescombinatie is dit de meest verkochte koelkast. Van een vrijstaande tafelmodel koelkast kunt u vaak de bovenzijde van de koelkast als werkblad gebruiken, maar er zijn ook modellen waarvan het bovenblad te verwijderen is en die onder uw aanrechtblad gezet kunnen worden. De netto inhoud van een tafelmodel koelkast varieert van circa 100 tot 150 liter inhoud. Sommige tafelmodellen beschikken over een klein vriesvak, maar u kunt er ook voor kiezen een aparte vriezer onder of naast de koelkast te plaatsen. De bovengenoemde aanbieders bieden u deze koelkasten van o.a. de merken Electrolux, Etna, Liebherr, LG, Severin, Tristar en Whirlpool.

Amerikaanse Koelkasten  – De Amerikaanse koelkast is een grote koelkast waarbij het vries- en koelgedeelte zich naast elkaar bevinden. Dus één grote, tegenwoordig vaak een design model, koelkast waarbij het vriezen en koelen naast elkaar samen gaan. Vandaar ook de veel gebruikte benaming side by side koelkasten. Deze Amerikaanse koelkasten worden steeds meer verkocht vanwege de enorme inhoud en de handige functies zoals een watertap en een ice-dispenser met ijsblokjesautomaat, minibar etc. De inhoud varieert natuurlijk per model, maar een netto koelinhoud van circa 350 liter en vriesinhoud van circa 170 liter is zeker niet vreemd.

Goedkope KoelkastenWijnkoelkasten  – Een wijnkoelkast wordt vaak aangeschaft door echte wijnliefhebbers. Wijn moet op de juiste temperatuur gedronken worden om optimaal van de smaak te kunnen genieten. Hiervoor biedt de wijnkoelkast uitkomst. Wijnkoelkasten zijn instelbaar in graden en kan uw wijn op een ideale serveertemperatuur brengen en houden (om wijn langdurig laten rijpen zijn er wijnbewaarkasten).  Witte wijn heeft een andere temperatuur nodig dan rode wijn. Hiervoor kunt u een aparte wijnkoelkast aanschaffen, maar er zijn ook al wijnkoelkasten waarbij u in twee delen de temperatuur kunt instellen. Ga naar ons pagina Wijn voor de beste wijnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: