JPR Winkel

Halloween

Halloween – Geeft u een halloweenfeest bij u thuis, vereniging of op het werk en zoekt u nog decoratie (zoals doodskoppen, skeletten en spinnen) en verkleedkleding voor zowel kinderen als volwassenen? Dat is geen probleem, want hieronder kunt u bij diverse goedkope webwinkels terecht voor halloweenkostuums. Het ene halloweenkostuum is nog enger dan het andere. U hebt de keuze uit onder andere vampierskostuums, heksenkostuums, zombiekostuums, geestenkostuums en uit de filmkostuums. Bovendien kunt u deze artikelen op ons pagina Tweedehands kopen of verkopen.

Bestel hier Halloween Artikelen en Halloween Kostuums in Nederland
Bestel hier Halloween Artikelen en Halloween Kostuums in België

Halloween Kostuums

Halloween Artikelen & Halloween Kostuums

Nederland Vlag Belgie

Carnavalskleding4U
Funny Costumes

Bellatio
Bol.com

Geschiedenis Halloween

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers (meestal snoep) krijgen. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Ook worden steeds vaker in België en Nederland halloweenfeesten georganiseerd.

Goedkope Halloween Kostuums
De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen (1 november). In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, is het Ierse woord voor de maand november).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: