JPR Winkel

Halal

De hieronder genoemde webwinkels bieden in hun assortiment ook halal producten zoals; Vlees, deodorant, haarproducten, lipgloss, lipstick, lotion, parfum, poeder, tandpasta en zeep. Bezoek dus snel deze webshops, zodat u goedkoop en snel uw gezochte product in huis hebt.

Klik hier voor Halal Producten in Nederland
Klik hier voor Halal Producten in België

Halal

Goedkope Halal Producten

Nederland Vlag Belgie
Ali Express
Amazon
Supermarkt
Amazon
Bol.com
Supermarkt

Halal is een islamitische term waarmee wordt aangegeven wat toegestaan is. Het gaat hierbij zowel om handelingen als producten. De kwalificatie ‘halal’ is niet beperkt tot voeding of vlees en heeft niet primair te maken met hygiëne, hoewel dit wel één van de voorwaarden is van halal-waardigheid.

Halal Voeding

Moslims eten voedsel dat halal is ofwel wat dus toegestaan is. Halal is in dit geval een voedingsleer met duidelijke voorschriften en richtlijnen waaraan moslims zich dienen te houden. Onder meer voor voedsel gelden speciale spijswetten waar de moslim zich aan moet houden.

Halal Vlees
Sommige supermarkten en slagers op deze website bieden halal vlees en vleeswaren, dus vlees van reine dieren welke op islamitische wijze geslacht is:

– De slager moet een moslim zijn en zich bekwaamd hebben in het slagersvak.
– De slachtplaats moet schoon zijn. Het slachtdier moet comfort hebben, dus het mag geen messen zien of andere geslachte dieren.
– Het dier moet met de kop in de richting van Mekka gezet worden.
– Tijdens het slachten spreekt de slager in het Arabisch de volgende woorden uit: ‘In naam van Allah, Allah is Groot’.
– In één haal moet de halsslagader, de luchtpijp en de zenuwbanen van het dier doorgesneden zijn. Vervolgens moet het bloed volledig uit het dier en pas daarna kan het vlees verwerkt worden.

Halal Cosmetica

Om als moslim vrouw make-up te kunnen dragen moet de make-up aan bepaalde islamitische regels voldoen. Zo mag er geen alcohol en geen in de cosmetica zitten en geen dierlijke ingrediënten. Met Halal make-up hoeven moslim vrouwen zich geen zorgen te maken over het overtreden van islamitische regels wanneer ze make-up dragen en hun dagelijkse gebeden doen, omdat al deze producten vrij zijn van dierlijke en alcoholhoudende inhoud.
Nagellak moet voor moslimvrouwen ook halal zijn. Voor het bidden, 5x per dag, moeten zij namelijk de handen wassen. Voor deze rituele reiniging moet het water het oppervlak van de nagel raken. Dan pas is voldaan aan het rituele handen wassen. Door waterdoorlatende en zuurstofdoorlatende nagellak te gebruiken kunnen vrouwen met gelakte nagels aan hun rituele verplichtingen voldoen.

Halal Make-Up

Bij bovengenoemde webwinkels kunt u o.a. terecht voor de volgende halal verzorgingsartikelen en schoonheidsmiddelen: body wash, crème, deodorant, eyeliners, hair care producten, henna, lotion, parfum, poeders, tandpasta, reinigingsproducten en zeep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: