JPR Winkel

Champagne

Bent u op zoek naar champagne voor uw restaurant of gewoon om in huiselijke kringen te gebruiken? Dan bieden de onderstaande aanbieders u de beste en meest voordelige champagne aan. Bovendien kunt u bij de meeste aanbieders ook terecht voor champagneglazen en geschenkdozen, die u bijvoorbeeld kunt gebruiken om als kerstpakket of relatiegeschenk te geven.

Bestel hier Champagne in Nederland
Bestel hier Champagne in België

Champagne

Goedkope Champagne

Nederland Vlag Belgie
Bol.com AliExpress

Deze drank is altijd omgeven geweest met allure en weelde. De historie van deze verfijnde mousserende wijn gaat meer dan 300 jaar terug. Waarschijnlijk was het de Benedectijner monnik Dom Pérignon (1638-1715) die het recept voor champagne ontwikkelde.
Champagne is al eeuwenlang een geliefde en veelgeprezen drank. Tegenwoordig wordt het vaak op feestjes (verjaardagen, bruiloften), oud en nieuw of bij een opening gedronken. Door de jaren heen zijn er ook vele merken en soorten ontstaan zoals: Bollinger, Laurent Perrier en Moët & Chandon. Deze en vele andere merken zijn ook bij de bovengenoemde aanbieders goedkoop en makkelijk online te bestellen.

Smaaksoorten

Extra-brut – Dit type wordt ook wel brut rosé, brut nature, ultra brut, brut zéro en brut intégral genoemd. Er is geen liqueur d’expédition toegevoegd en bevat van nature minder dan 2 gram per liter restsuiker.

  • Brut – Maximaal 1 tot 1,5% suiker door toevoeging van liqueur d’expédition.
  • Brut sans millésime – Dit is een brut zonder jaartal en is het visitekaartje van elk champagnewijnhuis. De brut sans millésime maakt 80% van de omzet uit.
  • Sec – Iets minder droog dan brut.
  • Demi-sec – Dit is een halfdroge soort met een suikergehalte van 33 tot 50 g/l. Vanwege dit suikergehalte past deze soort goed bij desserts.
  • Doux – Het suikergehalte van deze zeldzaam geworden soort is hoger dan 50 g/l. Deze champagnes zijn overigens zeer zoet.

Beste Champagne

U ziet dat u zeker moet opletten welke soort u besteld, want er zijn dus wel degelijk grote smaakverschillen tussen de verschillende merken en soorten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: