JPR Winkel

Carnavalsartikelen en Carnavalskleding

Carnaval – Voor goedkope carnavalskleding en andere feestartikelen voor carnaval kijkt u bij de onderstaande webwinkels. Daar zult u zeker slagen voor het juiste carnavalskostuum of leuke versiering.

Klik hier voor Carnavalskleding – Aanbieder 1
Klik hier voor Carnavalskleding – Aanbieder 2

Carnavalswinkel

Goedkope Carnavalsartikelen en Carnavalskleding

Nederland Vlag Belgie
Ali Express
Bol.com
Carnavals Kostuumwinkel
Funny Costumes
AliExpress
Bellatio
Fun
Fun & Feest

Goedkope carnavalskleding voor jong en oud vind u bij de onderstaande webwinkels. Voor kinderen bieden zij o.a. brandweermannenpak, indianenkostuum, piratenpakken en prinsessenjurk. Dames kunnen er zoal terecht voor kostuums van beroemdheden, sexy kostuums en  verpleegsterpakjes. Heren kunnen er terecht voor o.a. een cowboykostuum, astronautenpak of vampieren outfit. Bovendien kunnen ook families of groepen hier terecht voor een carnavalsoutfit, zo bieden zij bijvoorbeeld kostuums als elfjes, dierenkostuums en een tiroler gezin aan.

Overige Carnavalsartikelen

Bent u op zoek naar carnavalsartikelen zoals ballonnen, confetti, maskers, oorbellen, pruiken en schmink? Dan zult u bij de onder genoemde webshops zeer zeker slagen, want zij bieden bovendien deze en nog veel meer feestartikelen zeer goedkoop online aan.

Nederland Vlag Belgie
123 Feestartikelen
Feestartikelen.nl
Hema

Carnaval Geschiedenis

Carnaval (ook wel ‘Vastelaovend’ – Vooravond van het vasten) is een van oorsprong Katholiek feest, dat ook heidense wortels heeft en gevierd wordt in de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Volgens de traditie duurt het feest van zondag tot dinsdagavond – de Vastenavond. Om middernacht vangt dan de vastentijd aan tot Pasen (periode 40 dagen).
De oorsprong van het woord is onbekend. Van oudsher is carnaval een eetfestijn, omdat het de laatste mogelijkheid was zich te buiten te gaan voor de vastentijd. De herkomst kan met redelijke zekerheid worden herleid van de Latijnse uitdrukking carne vale, dat vertaald naar het Nederlands “afscheid van het vlees” betekend en dit werd een soort ritueel om de vastentijd in te luiden. Hiermee werden overigens ook de vleselijke lusten bedoeld.

Goedkope Carnavalskleding

Ook zou de oorsprong kunnen liggen bij het Italiaanse “carnueale” of het Franse “carne-avalis“. Beide betekenen “vlees verslinden“. Een andere mogelijke verklaring voor de term is het eveneens Latijnse carrus navalis datscheepswagen“, hetgeen zou verwijzen naar rondtrekkende groepen in een als een schip ogende wagen of kar, het zogenaamde narrenschip, maar ook kan slaan op het schip waarmee de god van de zee der Kelten/Germanen uit het noorden kwam om deel te nemen aan de winterfeesten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: